От 4 март до 24 юни до 8 самолета и до

...
От 4 март до 24 юни до 8 самолета и до
Коментари Харесай

Нидерландия ще пази небето на България с максимум 8 самолета и 200 военни |

От 4 март до 24 юни до 8 самолета и до 200 военнослужещи на Военновъздушните сили на Нидерландия ще са на територията на България, излиза наяве от решение на Министерския съвет.  

Решението на държавното управление е взето на 8 март и е оповестено през вчерашния ден късно следобяд, оповестява организация БГНЕС.  

" В интервала от 1 април до 31 май 2022 година в това число да бъде усилена защитата на въздушното пространство на България посредством осъществяване на задания от Военновъздушните сили на България взаимно със сили и средства на Военновъздушните сили на Нидерландия в състав 2 самолета в непрекъснато дежурство на територията на страната, като същите извършват и избраните задания в Постоянно настоящия проект за противовъздушна и противоракетна защита в Интегрираната система на НАТО (NATINAMDS) ", се казва в решението.

Съвместните дейности ще се правят при следните условия:

" Военновъздушните сили на Република България не престават да извършват уговорките си по носене на дежурството в NATINAMDS без изменение.

Мисиите на дежурните самолети на  Нидерландия по т. 2 се извършват по проектите и процедурите на NATINAMDS според използваните документи на НАТО и Международната организация на гражданската авиация.

При присъединяване си в защитата на въздушното пространство на България дежурните самолети на Нидерландия се лимитират до осъществяване на задания по заемане на зона за дежурство във въздуха, осъществяване на прехват на въздушна цел и образно опознаване, разпитване, съпровождане и интервенция.

Не се позволява приложимост на оръжие, в това число за предупредителна пукотевица, от дежурните самолети на Нидерландия.

Всяка една от страните поема разноските за личните сили и средства, участващи в дейностите по т. 2 и 3. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР